Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під час військових навчань в Естонії постраждали 10 десантників

  • 10.05.2021, 11:30
  • 517

В Естонії після приземлення на аеродромі Нурмсе під час навчань Swift Response 10 десантників армії США потрапили в лікарню

Як повідомляє «Європейська правда», про це пише естонське видання Postimees.

У ніч на суботу, 8 травня, в рамках навчань Swift Response на аеродром Нурмсі був викинутий десант з приблизно 600 парашутистів 82-ї повітряно-десантної дивізії армії США. Крім піхотинців, на поле висадили три транспортних засоби і дві гаубиці.

Деякі десантники під час приземлення отримали ушкодження та були доставлені до Північно-естонської регіональної лікарні (PERH).

За даними Postimees, туди доставили десятьох американських десантників.

Пресаташе посольства США Марк Нейлор підтвердив виданню, що рано вранці в суботу кілька десантників отримали легкі травми при приземленні.

«Це звичайна частина повітряних операцій. Жодна з травм не є небезпечною для життя, і більшість солдатів повернулися до роботи», — додав він.

За його словами, троє десантників все ще відновлюються після травм ніг.

Під час навчань Swift Response, які розпочалися 5 травня, відпрацьовується оборона Естонії в умовах потенційної кризової ситуації.

У маневрах беруть участь приблизно 2500 військовослужбовців Естонії, США і Великої Британії, понад 20 літаків і 25 вертольотів.

Маневри Swift Response відбуваються в межах серії навчань Defender Europe — це найбільші маневри армії США за останні 25 років. Географія навчань охоплює 16 європейських країн.

Читайте також: Уламки неконтрольованої китайської ракети впали на Землю

Схожі новини