Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна знайшла посередника для переговорів із Росією

  • 23.04.2021, 15:15
  • 726

Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньяху стати посередником на переговорах з Росією на тлі нарощування військової агресії РФ

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів в ефірі телеканалу i24NEWS.

За його словами, у Нетаньяху хороші стосунки і з президентом України Володимиром Зеленським, і з його російським колегою Володимиром Путіним.

«Я радий заявити, що прем'єр-міністр не сказав „ні“. Він сказав, що постарається зробити все, що в його силах. Ми раді, що пан Нетаньяху не відхилив цю місію, а навпаки — він показав свій інтерес і бажання допомогти», — зазначив посол.

Напередодні Нетаньягу надіслав Зеленському відкритий лист, у якому теж виступив за розширення дружби і співпраці.

«Я впевнений, що Ізраїль та Україна продовжать тісно працювати разом, шукати нові шляхи розширення дружби між нашими країнами для подальшого просування кооперації в усіх сферах спільних інтересів», — цитує його Інтерфакс-Україна.

Окрім того, Нетаньягу подякував президенту України за привітання із 73-м Днем незалежності країни та додав, що протягом цього періоду Ізраїль пережив «значну трансформацію».

Читайте також: Це могло б вирішити деякі питання: Зеленський про зустріч Байдена з Путіним

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна.

Натомість Путін заявив про готовність зустрітися із Зеленським у будь-який час у Москві для обговорення двосторонніх відносин.

Схожі новини