Передплата 2024 «Добра кухня»

Пільгове розмитнення "євроблях" продовжили ще на рік

  • 16.04.2021, 08:45
  • 642

Верховна Рада на півроку продовжила пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, ухваливши вцілому законопроєкти 4643-д і 4644-д

Закони, зокрема, передбачають встановлення терміну в 180 днів для пільгового оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) і акцизним податком транспортних засобів особистого користувача, ввезених в Україну з порушеннями митного законодавства. Також на цей термін встановлюється пільгове митне оформлення автомобілів, включно зі звільненням від мита.

Також встановлюється окремий термін у 270 днів для учасників бойових дій за умови документального підтвердження їх перебування на території ООС більш ніж 90 днів.

Закони конкретизують вимоги до транспортних засобів, які будуть підлягати пільговому митному оформленню або можуть бути вивезені з України на пільгових умовах. Це повинні бути автомобілі особистого користування, які були у використанні, і з року випуску яких минуло понад п’ять років. Також вони повинні бути до 3,5 тонн. Під дію законів потраплятимуть усі транспортні засоби з європейською реєстрацією з датою виробництва після 1995 року і стандартами не нижче Євро-2. Дозволяється розмитнити один транспортний засіб однієї категорії на одну людину.

Закони поширюються на автомобілі, завезені в Україну до 1 січня 2021 року.

Попередніми роками через прогалину в законодавстві громадяни України масово користувалися автомобілями на іноземній реєстрації, постійно утримуючи їх у режимі «тимчасового ввезення» і не сплачуючи до бюджету належних платежів. Йшлося, зокрема, про старі авта з «єврономерами» — реєстраційними номерами країн Європейського союзу, через що їх неформально назвали «євробляхами».

Читайте також: Розмитнення «євроблях»: максимум — тисяча євро

Схожі новини