Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розмитнення «євроблях»: максимум – тисяча євро

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про пільгове розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації

Депутати Верховної Ради ухвалили у першому читанні нові законопроєкти стосовно «євроблях». За особливими умовами, не розмитнені вчасно авто, завезені в Україну до кінця 2020 року, дозволять розмитнювати. На оформлення дадуть 180 днів з моменту, як закони набудуть чинності.

Автор документа — заступ­ник голови податкового ко­мітету Олександр Коваль­чук. За інформацією нардепів, у середньому розмитнення буде коштувати не більш ніж 1000 євро.

Так виглядає, що «євробля­хери» таки домоглися свого. Нагадаємо, 2018 року Верхо­вна Рада суттєво підвищила штрафи за незаконне вико­ристання автомобіля на іно­земній реєстрації. У грудні 2019-го парламент відтерміну­вав введення нових штрафів. Чи не станеться так, що влас­ники «євроблях» через мітинги і страйки домагатимуться ще лояльніших умов для розмит­нення своїх автівок? Поживе­мо-побачимо…

За різними оцінками, в Україні залишаються до 500 тисяч машин на «єврономе­рах». За чинними правилами, поліція може оштрафувати їх на 170 тис. грн.

Юристка з митного права Ольга Ніколаєнко розповіла журналістам: «Створення не­рівних умов між тими, хто ввіз машини за правилами й за­платив усі податки та збори, і тими, хто зволікає з цим про­цесом, — податкова нерівність. У такому разі виникає питання: якщо для того, щоб не платити, досить об’єднатися, прийти під стіни парламенту і влашту­вати серію мітингів, навіщо тоді платити?».

Схожі новини