Передплата 2024 «Добрий господар»

Видовище не для слабкодухих: у Таїланді величезна ящірка пробралася у супермаркет (відео)

  • 09.04.2021, 18:45
  • 1 434

У короткому відеоролику можна побачити як гігантський варан (довжиною приблизно 1,8 метра) видирається вверх по полицях з товарами

Варанів вважають одними з найбільших ящірок у світі. Дорослий ящур може важити понад 50 кілограмів. Ці тварини розповсюджені в Африці, Азії, Австралії та Новій Гвінеї. Здебільшого варани харчуються дрібними тваринами та тримаються осторонь від людей.

Попри доволі моторошну картину, відвідувачі магазину не дуже перелякалися. На відео чути сміх та навіть підбадьорливі репліки — люди неначе хотіли, щоб ящір дістався до своєї мети. Це не дивно, адже варани — доволі розповсюджені у Таїланді тварини, а тому місцеві мешканці вже звикли часто їх бачити.

За словами свідків, ніхто з відвідувачів магазину не постраждав. Продуктів ящір також не чіпав — лише порозкидав їх, поки видирався нагору.

Продавець магазину зателефонував до поліції. Правоохоронці викликали до супермаркету спеціалістів-дресирувальників. Вони на деякий час приспали тварину транквілізаторами, аби повернути її у природне середовище.

Читайте також: Таїланд пропонує туристам «карантин мрії»

Схожі новини