Передплата 2024 «Добра кухня»

Старовинну вітрильну яхту ремонтуватимуть в Україні

  • 15.03.2021, 14:30
  • 513

Вітрильна яхта «Joseph Conrad» прийшла до Одеського порту, щоб обрати судноверф для реновації після навколосвітньої подорожі

Яхту спустили на воду в 1916 році на верфі в Схевенингені (Королівство Нідерланди), останній раз, за даними профільного вебсайту, вона була на реновації в 2004 році.

Яхта зараз ходить під прапором Маршалових островів і належить компанії «Marlind Industries Ltd»

Як повідомила пресслужба Одеського морського торговельного порту, судно пришвартували біля причалу морського вокзалу лоцман Ігор Бойко і лоцман-стажер Олександр Кузнєцов. На борту яхти перебувають 5 членів екіпажу. 15 березня їх мають перевірити на COVID-19. Після цього дозволять вихід до Одеси.

За інформацією порту, «супер'яхта» зайшла в Україну для вирішення питання чергової реновації. Зараз тривають переговори між судновласником і представниками українських верфей.

«Скоріше за все, з Одеси яхта вирушить до Миколаєва, де базуються фірми, які займаються реновацією суден маломірного флоту», — йдеться в повідомлені пресслужби.

Як розповів Радіо Свобода один з одеських експертів з яхтінгу, скоріш за все, це буде яхтобудівельна верф «Флагман» (Миколаїв).

До України вітрильник прибув з Хорватії, перед цим пройшов порти Греції та Португалії, а ще раніше — був на Кубі, яка стала кінцевою точкою чергової кругосвітньої подорожі «SY Joseph Conrad».

Довідка:

Яхту назвали на честь англійського письменника Джозефа Конрада (1857−1924). Перші роки уродженець польського дворянського роду прожив в Україні. Народився в Бердичівському районі Житомирської області, потім жив у Чернігові, Львові, Кракові і Одесі. Служив на британському флоті, потім став письменником. Найвідоміші твори Конрада — «Серце темряви» і «Дуель». Сюжет першого став одним з джерел натхнення для фільму «Апокаліпсис сьогодні» (1979) Френсіса Форда Копполи, екранізацію другого отримала головний приз Канського кінофестивалю (1977).

Читайте також: В Іспанії знайшли підводний човен наркоторговців

Схожі новини