Передплата 2024 «Добра кухня»

Джолі продала за рекордну суму подарунок від Бреда Пітта

  • 02.03.2021, 13:50
  • 732

Акторка Анджеліна Джолі продала картину колишнього прем'єр-міністра Великобританії Вінстона Черчилля "Мінарет мечеті Аль-Кутубія" за рекордні 11 з половиною мільйонів доларів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив сайт аукціонного дому Christie’s у Лондоні.

Черчилль написав цю картину під час Другої світової війни. На ній зображена мечеть XII століття на тлі Атлаських гір на заході сонця в Марракеші (Марокко).

«Черчилль вперше відвідав Марокко в 1935 році. Він закохався в тутешнє світло. Він відчував, що картини із зображенням цієї країни були його найкращими роботами», — сказав Нік Орчард, глава відділу сучасного британського мистецтва Christie’s.

Стартова ціна картини на аукціоні була 3,5 мільйона доларів. Під час торгів сума зросла до 11,5 мільйона.

Попередній рекорд роботи Черчилля на лондонському аукціоні Sotheby’s в 2014 році становив 1,7 мільйона фунтів стерлінгів (2,7 мільйона доларів).

Як йдеться на сайті CNN, актор Бред Пітт купив картину Черчилля в подарунок Джолі в 2011 році. У 2016 році пара розлучилася після двох років шлюбу.

Читайте також: У Парижі виставили на продаж рідкісну картину Ван Гога

Довідка: «Мінарет мечеті Аль-Кутубія» — єдина картина, написана Черчиллем між 1939 і 1945 роками під час Другої світової війни.

Черчилль розпочав малювати вже в зрілому віці, приблизно в 40 років, після невдалої морської атаки під час Першої світової війни, яка коштувала йому титулу Першого лорда Адміралтейства. Тим не менш, він був плідним художником. Вінстон Черчилль створив за своє життя понад 500 робіт.

Схожі новини