Передплата 2024 «Добрий господар»

Сокіл провідав... депутатів облради

У самісінькому центрі міста Лева недавно бачили і сокола

Дикі птахи все частіше «окуповують» мегаполіси. Не стають їм на заваді ні скупчення людей, ні шум транспорту, ні «бетонні джунглі». Звичним явищем для львів'ян стали на вулицях рідного міста «сільські» сороки, сойки, дятли, солов’ї у парках…

У самісінькому центрі міста Лева недавно бачили і сокола. Цей хижий птах облюбував собі внутрішній дворик будівлі обласної ради. Сидів на гілці дерева і чатував на якусь здобич. Можливо, полював на горобців чи пантрував за голубами, яких багато розвелося на горищах львівських кам'яниць. Орнітологи кажуть, соколи у містах підстерігають ще й гризунів, які вештаються поблизу сміттєвих баків. А може, той сокіл прилетів подивитися, наскільки сумлінно працюють народні обранці?..

В адмінбудівлю облради вхід регламентований. Однак для соколів немає перепон... Фото Руслана Гуменюка
В адмінбудівлю облради вхід регламентований. Однак для соколів немає перепон... Фото Руслана Гуменюка

Соколам місто не створює якихось незручностей. Навпаки, дає їм нові можливості. Часто-густо зручним спостережним пунктом для них стають висотні будівлі, комини, вежі мобільного зв'язку. Не раз бачили соколів жителі Сихівського мікрорайону. Місцем для гніздування пернаті обирають щілини між будівельними конструкціями, вентиляційні шахти та інші місцини.

Схожі новини