Передплата 2024 ВЗ

Тернопіль: райрада закликає Зеленського і його уряд піти у відставку

  • 15.01.2021, 20:42
  • 1 393

Сесія Тернопільської об’єднаної районної ради закликала президента Зеленського та уряд Шмигаля піти у відставку

Як повідомив у коментарі «Прямому» керівник фракції «Європейська Солідарність» Віктор Шумада, звернення ухвалили під час позачергового засідання, яке ініціювала фракція «ЄС».

«Ще 12 січня фракція „Європейської Солідарності“ звернулась до керівництва районної ради про те, щоб скликати позачергову сесію і засудити різке підняття на газ для населення», — говорить Шумада.

«Сьогодні під час обговорення вже на пленарному засіданні сесії Тернопільської районної ради з ініціативи депутатів було запропоновано додатково включити в це звернення, яке стосувалося тарифу на газ, відставку уряду. І наступним пунктом звернутись, щоб президент добровільно також подав у відставку, оскільки ростуть тарифи і ми бачимо системні порушення законодавства», — пояснює депутат Тернопільської райради.

Як повідомив Віктор Шумада, рішення підтримали більш ніж дві третини депутатів.

«Напевне, така думка більшості депутатів має загострити увагу — тариф є непомірний, а субсидії для населення скорочуються. Введено так звану плату за транспортування газу, і в середньому в Тернопільському районі ця плата доходить близько 2,6 гривень за кубометр газу. А всі мережі в селах прокладали самі люди. Домогосподарства скидались грошима і будували і мережі, і зараз люди мають за це платити», — наголошує Віктор Шумада.

«Очевидно, що обурення депутатів зумовлено такою великою несправедливістю, і немає в нас іншого виходу, ніж так гостро реагувати», — резюмує депутат.

Як відомо, фракція «Європейська Солідарність» у Верховній Раді України вимагає скликати позачергове засідання парламенту і ухвалити законопроект про збільшення в Державному бюджеті видатків на субсидії на 7 мільярдів гривень. Гроші автори законопроекту пропонують перерозподілити з витрат на Офіс президента, прокуратуру, ДБР, МВС, СБУ та інших силовиків.

Схожі новини