Передплата 2024 ВЗ

Торік Генконсульство Польщі у Львові видало 200 тисяч віз!

На 25% менше, ніж у рік до пандемії

У робочі дні новорічно-різдвяних свят біля приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Львові знову можна було побачити довжелезні черги. Давненько такого не було. Привернуло увагу те, що люди стояли у «колєйці» без жодної соціальної дистанції, а дехто й без маски…

У чергах стоять українські за­робітчани, які хочуть отри­мати робочі польські візи. А через новорічні і різдвяні свята ди­пломатична установа у певні дні не приймала відвідувачів.

«На думку Генерального кон­сульства Республіки Польща у Львові, підвищений інтерес до отримання віз у різдвяно-ново­річний період пов’язаний із при­буттям значної кількості громадян України, які працюють у Польщі, — повідомили у відповідь на наш журналістський запит у ГК РП у Львові. — Зважаючи на їхні потре­би, консульство доклало усіх зу­силь, щоб надати можливість за­цікавленим подати заяви з метою отримання візи. Для цього було відкрито додаткові вікна та про­довжено час прийому документів. Консульство дотримується усіх вимог, що стосуються епідемічної ситуації і спрямовані на забезпе­чення безпеки клієнтів та праців­ників. А саме — вимірювання тем­ператури, обов’язок носити маску в установі, обов’язкова дезінфек­ція рук та дотримання соціальної дистанції. Цих правил дотриму­ються всі без винятку всереди­ні консульства, тоді як виконання цих вимог поза територією нашої установи не входить до нашої ком­петенції.

У 2020 році Генеральне кон­сульство Республіки Польща у Львові видало 200 тисяч віз (тоб­то приблизно на 25% менше, ніж у попередньому році). Крім того, наша установа прийняла близь­ко 2500 заяв на видачу або продо­вження «карти поляка» (тобто при­близно на 50% менше, ніж у 2019 році). Вважаємо, зменшення обох цифр пов’язане з епідемічною си­туацією та її наслідками, напри­клад, обмеженнями на перетин кордонів".

Схожі новини