Передплата 2024 «Добрий господар»

Кращі стрибуни на лижах з трампліна

  • 13.01.2021, 16:27
  • 739

Книга про спортсменів, які приносили славу Україні та Львівщині

Наприкінці минулого року побачила світ чергова, дванадцята за ліком, книга голови громадської організації «Кременецьке районне фізкультурно-спортивне товариство «Колос» Василя Галевича, котра йменується «Стрибки на лижах із трампліна та лижне двоборство в Україні».

У виданні висвітлена багата історія лижно-стрибкового спорту та двоборства в нашій країні, починаючи з періоду до Другої світової війни й на нинішній час.

У книзі — розповіді про історію трамплінів в Україні, згадка про спортсменів, тренерів, директорів спортивних шкіл і спортивних баз, які відійшли у вічність, спогади ветеранів, спортсменів, тренерів, керівників навчальних спортивних закладів із названих вище зимових олімпійських видів спорту, про кращих стрибунів на лижах із трампліна та лижних двоєборців нашої держави. Всього — 400 сторінок із знімками.

Із представників Львівщини читаємо про найкращого за всю історію України майстра спорту міжнародного класу Валерія Савіна, майстрів спорту — Михайла Войтовича, Ігоря Паранька, Володимира Гливку, Андрія Гливку, кандидатів у майстри спорту — Олега Гливку та Володимира Сасіна, а також знаниз тренерів — В. К. Савіна, І. А. Самофалова, В. О. Мартьянова та Б. В. Тузова, ветеранів лижно-стрибкового спорту та лижного двоборства зі Славського Сколівського району: братів — Петра, Андрія, Степана, Михайла, Павла, Івана Шиміних, братів Катаманів — Степана, Олексія, Василя й Ігоря Ферена, Тараса Цуцея, Степана Греба та інших спортсменів, які приносили славу Львівщині.

Схожі новини