Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ляшко детальніше розповів про доставку вакцини від COVID-19

  • 28.12.2020, 11:15
  • 508

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, як Україна буде транспортувати і зберігати вакцину від COVID-19

Про це Ляшко заявив у ефірі каналу «Україна 24».

За словами чиновника, МОЗ не мав складів із відповідними умовами для зберігання, але приватні компанії запропонували свої можливості.

«В імунопрофілактиці до цього ніколи не використовувалася температура -80°C. Ми підняли наші національні склади, які є у МОЗ, там у нас реально немає умов для зберігання таких вакцин або лікарських засобів саме при температурі -80°C. Ми запустили роботу з приватними логістичними фармацевтичними компаніями, і до нас вийшли з комерційними пропозиціями. Загалом у країні на вітчизняних складах є можливість зберігання, логістики, транспортування до пунктів щеплення вакцини та при температурі зберігання -80°C», — сказав Ляшко.

Читайте також: Вакцинація українців від коронавірусу відбуватиметься у три етапи

Головний санітарний лікар України також розповів, як транспортуватимуть вакцини.

«Тут яка логіка: вакцина прилітає на літаку, з машини до складу ми транспортуємо в термоконтейнері із сухим льодом, потім завантажуємо в холодильники, в яких вона може зберігатися тривалий час. Далі ми розраховуємо, як і в якій кількості цю вакцину треба привезти до пункту щеплення, і в пункті щеплення вона може зберігатися 5 днів при температурі +2…+8°C», — сказав Ляшко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на закупівлю вакцини від коронавірусу в бюджеті закладено 3 млрд грн.

Схожі новини