Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Ізраїлі почалась вакцинація від COVID-19: кого щепили першими?

  • 20.12.2020, 12:55
  • 630

20 грудня генеральний директор міністерства охорони здоров'я Хезі Леві заявив, що вакцин від коронавірусу достатньо, і закликав громадян Ізраїлю приходити та щепитися

«Ми сконтактувалися з компаніями ще до того, як вакцини були схвалені, щоб стати першими», — сказав Леві на заході щодо вакцинації в лікарні «Іхілов» в Тель-Авіві, повідомляє видання detaly.co.il.

Наразі вакцинацію проходять лікарі, медсестри і допоміжний персонал лікарень і лікарняних кас по всій країні.

13-ий канал повідомляє про те, що Управління аеропортів звернулося до Міністерства охорони здоров'я з проханням прищепити всіх його співробітників паралельно з працівниками системи охорони здоров'я.

У лікарні «Іхілов» щеплення зробили колишньому керівнику боротьби з епідемією коронавірусу Роні Гамзі, міністру фінансів Ісраель Кац і рабину Ізраїлю Меїр Лау.

Після щеплення Гамза сказав: «Я відчуваю себе чудово. Гадаю, що ми отримали найкращий захист від коронавірусу».

Міністр фінансів Кац заявив: «Отримання вакцини для мене — це момент оптимізму, партнерства, особистий приклад на шляху до перемоги над коронавірусом».

Читайте також: Вакцинація українців від коронавірусу відбуватиметься у три етапи

21 грудня кампанія вакцинації перейде до другої фази: щеплення робитимуть в лікарняних касах особам у віці 60 років і старше. На третьому етапі будуть вакциновані пацієнти з фоновими захворюваннями. Після них — викладачі, співробітники Управління в'язниць, ЦАХАЛа і органів безпеки.

Протягом декількох тижнів можливість вакцинації буде доступною для всього населення. На цьому етапі не стануть вакцинувати людей у віці до 16 років, вагітних жінок, людей, які страждають на гострі алергічні реакції, і тих, хто одужує від коронавірусу. Жінки, які готуються завагітніти, повинні будуть почекати місяць після вакцинації.

Схожі новини