Передплата 2024 «Добра кухня»

В Ізраїлі розробили програму бакалаврату для лікарів XXI століття

  • 05.11.2020, 17:15
  • 526

Пандемія коронавірусу кардинально змінила світ і змусила медичних працівників переосмислити методи лікування. Холонський технологічний інститут в Ізраїлі у зв'язку із цим створив програму бакалаврату для лікарів 21 століття

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Навчання передбачає, що лікарі стануть не лише чудовими спеціалістами та дослідниками, але і зможуть орієнтуватися у передових технологіях цифрового світу.

Офіційно нова програма HIT (дітище доктора Рафаеля Баркана, віцепрезидента школи підприємництва, інновацій і міжнародних відносин) буде давати степінь у сфері «цифрових медичних технологій».

«Медичні школи сьогодні не мають необхідних знань у технологічній галузі», — говорить Баркан.

«Під час першої хвилі коронавірусу лікарям потрібно було використовувати телемедицину, інструменти для обробки даних і додатків, щоб спілкувати зі своїми пацієнтами, лікувати і діагностувати їх. Однак країна зразу не змогла зорієнтуватися».

Читайте також: Ізраїль почав останній етап випробування вакцини від коронавірусу

Баркан водночас і лікар, і спеціаліст з інформатики. Про цей проєкт він замислювався і раніше, але каталізатором його реалізації став COVID-19. Все почалося з групи нових студентів у жовтні цього року.

«Ідея полягає у тому, щоб створити технічно кваліфікованих лікарів і медичних аналітиків. Навчальна програмапоєднує фундаментальні науки (хімію, біологію, фізику) із вивченням інформаційних технологій і підприємництва», — зазначає Баркан.

Практику студенти проходять у лікарнях Ізраїля. В інституті вже є необхідне технічне забезпечення, зокрема декілька інноваційних лабораторій.

Схожі новини