Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хрін, буряк і не тільки: від застуди та грипу можуть врятувати найпростіші продукти

  • 02.11.2020, 20:35
  • 1 592

Дефіцит окремої ланки імунітету призводить до виникнення різних захворювань

Щоб зміцнити організм напередодні хвилі холодів, слід вживати здорову і корисну їжу. Зміцненню імунітету сприяють найпростіші і недорогі продукти, які можуть собі дозволити всі українці, пише glavcom.ua.

Хрін. Його основна діюча речовина — сінігрін — ефективно бореться з мікробами, тому хрін часто називають природним антибіотиком. На відміну від ліків з аптеки, гірчичні масла хрону всмоктуються в кров уже в тонкому кишківнику, що підвищує їх цілющу силу. Щоб не хворіти в холодну пору року, фахівці радять використовувати продукт свіжим, натираючи корінь і додаючи отриману стружку в різні страви. У холодильнику його можна зберігати до дванадцяти місяців.

Гарбуз. Це один із кращих натуральних зміцнювачів імунітету. Він містить багато селену. Брак даного мікроелемента в організмі може привести до того, що порівняно нешкідливі віруси починають мутувати в агресивні. Щоб не хворіти, дорослій людині необхідно від 30 до 70 мікрограмів селену в день. Велика тарілка гарбузового супу забезпечує цю норму.

Буряк. Ще один простий і надійний укріплювач імунної системи. Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, підсилює захист організму від інфекцій. Також у цьому овочеві є вітамін С, цинк, селен і фолієва кислота, необхідна для формування червоних кров'яних клітин. Схильним до застуди людям рекомендується їсти буряк хоча б один раз у тиждень.

Квашена капуста. Імунну систему чудово зміцнюють пребіотичні продукти, що містять живі мікроорганізми, які покращують стан кишкової флори. Квашена капуста в цьому плані — одна з найкращих: містить близько мільярда живих молочнокислих бактерій на грам! Вживаючи її, ви підтримуєте активні імунні клітини, які розподіляються по всьому тілу через кров і лімфатичну систему, зокрема на слизову оболонку носа і бронхи.

Обліпиха. Її ягоди — справжній «зарядний пристрій» для імунної системи. Обліпиха є одним з найкращих джерел вітаміну С: близько 450 мг. на 100 грамів, що в десять разів більше, ніж містять цитрусові. Інші її компоненти — вітамін Е, бета-каротин, деякі вітаміни групи В, антиоксидантні речовини флавоноїди — є чудовим доповненням до нього. Цей коктейль життєво важливих речовин дійсно допомагає не хворіти, навіть якщо ягода вживається в замороженому вигляді.

Схожі новини