Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада планує цього тижня відновити e-декларування

  • 02.11.2020, 15:15
  • 620

У Верховній Раді розглянуть пропозицію законодавчо повернути електронне декларування в первозданному вигляді та кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а потім за 2 місяці доопрацювати його

Про це повідомляють нардеп «Голоса» Ярослав Железняк, спікер В Р Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради, передає УП.

За словами Железняка, на нараді у Разумкова було запропоновано механізм повернення е-декларування в первісному вигляді (навіть без винятку для суддів). Однак після повернення планується змінити закон за 2 місяці.

Читайте також: Засланий козачок: кого називають «смотрящим» у КСУ

Реєстрацію документа планують 2 листопада, якщо узгодять всі фракції. Голосувати хочуть в п'ятницю. Разумков закликав усі політсили долучатися до роботи над цим законопроєктом.

«Сьогодні пройшла нарада з представниками всіх депутатських фракцій та груп. Є декілька законопроєктів уже на розгляді парламенту, я думаю, що сьогодні до кінця дня буде зареєстрований законопроєкт, який відновить дію закону, пов’язаного з електронним декларуванням станом на 27 жовтня 2020 року і статтю 366-п КПК.

Буде надано 2 місяці, щоб вивчити та ухвалити відповідні рішення, пов’язані з питаннями, порушеними Конституційним судом у своєму рішенні.

Верховна Рада повинна продемонструвати свою консолідовану позицію. Вважаю, що таке рішення має бути ухвалено на цьому пленарному тижні", — зазначив Разумков.

Нагадаємо, у Раді зареєстровано кілька інших законопроєктів, які також повертають норми по е-деклараціям (але без суддів).

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький пропонував зустрітися з президентом Володимиром Зеленським та парламентом задля врегулювання конституційної кризи в країні.

Схожі новини