Передплата 2024 ВЗ

Засланий козачок: кого називають "смотрящим" у КСУ

  • 01.11.2020, 19:35
  • 1 656

Один із суддів Конституційного суду України Олександр Литвинов закінчив той же військовий виш, що й учасник отруєння Сергія і Юлії Скрипаль Анатолій Чепіга

Про це свідчать дані з біографії судді на офіційному сайті КСУ. Також після цього він проходив військову службу на командних посадах.

«Після закінчення 1988 року Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища імені Рокоссовського проходив військову службу на командних посадах», — зазначається на сайті суду.

Водночас, на яких саме посадах він служив, інформації немає.

Зі свого боку колишній журналіст, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко зазначає, що Литвинов є «правою рукою» глави КСУ Олександра Тупицького.

«Він призначений (президентом-втікачем) Януковичем за квотою з'їзду суддів. У Конституційному суді позаочі його називають „москвич“ і „смотрящий“. Литвинов був доповідачем у справі про визнання неконституційним закону про НАБУ. Версія про геополітичну гру руками КСУ знаходить своє підтвердження», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Голова К С Олександр Тупицький приховує оборудки з землею в Криму, — НАЗК

Лещенко наголосив, що військове училище, де навчався Литвинов і Чепіга, розташоване в Благовєщенську Амурської області, який є єдиним адміністративним центром регіону РФ і перебуває на державному кордоні з Китаєм.

«Місто Благовєщенськ є форпостом Росії на берегах Амура, захищаючи далекосхідні рубежі РФ. До кінця 1980-х років в'їзд для жителів інших регіонів СРСР у прикордонний Благовєщенськ був обмежений, в'їзд іноземців був заборонений. Для відвідин міста потрібно запрошення друзів або родичів і спеціальний пропуск», — зазначив він.

Схожі новини