Передплата 2024 «Добра кухня»

Український фільм потрапив у топ найстрашніших хоррорів

  • 01.11.2020, 20:15
  • 2 922

Фільм "Голем" української компанії SE Film Production потрапив у ТОП-13 найстрашніших фільмів, що склав New York Times

Видання опублікувало список фільмів жахів, у якому опинилася українська стрічка, яку назвали «незвичайним надприродним трилером» і порівняли з картинами «Франкенштейн» і «Відьма».

«Голема» знімали ізраїльські режисери Йоав і Дорон Пас в 2017—2018 роках в Києві та Одесі, а головну роль виконав молодий український актор Кирило Черняков. Також у фільмі були задіяні українські актори для другорядних ролей.

Дія фільму жахів відбувається в розпал епідемії чуми в Литві в 1673 році. Російські християни звинувачують у поширенні хвороби невелике єврейське селище. Щоб захиститися від християн, головна героїня Ханна (її роль виконує ізраїльська актриса Хані Фюрстенберг) за допомогою стародавніх заклинань створює Голема, який дуже схожий на її власного загиблого сина. Захисник знищує усіх ворогів селища, однак виявляється, що за Големом стоїть більш страшна сила.

Читайте також: «Сильний і захопливий трилер»: Голлівуд вперше купив права на український фільм

Прем'єра «Голема» відбулася на найбільшому хоррор-фестивалі в світі — Frightfest в Лондоні. Права на трансляцію фільму придбали Netflix, Amazon і iTunes. Фільм також був визнаний одним із кращих фільмів жахів стрімінговою платформою Netflix і виданням Rotten Tomatoes.

Схожі новини