Передплата 2024 ВЗ

"Сильний і захопливий трилер": Голлівуд вперше купив права на український фільм

  • 01.07.2020, 15:55
  • 2 268

Найбільший у світі американський кінодистриб'ютор Lionsgate через свою компанію Grindstone Entertainment придбав права на український трилер Let it Snow режисера Станіслава Капралова

Це перший випадок в історії українського кінематографу, коли Голлівуд купує фільм вітчизняного виробництва. Про це Станіслав Капралов написав на особистій сторінці в Facebook.

«Велика новина для мене як кінематографіста, і для України загалом! Фільм українського режисера вперше купив Голлівуд! Американський дистриб'ютор придбав права на англомовний трилер Let It Snow з Іванкою Сахно в головній ролі. Нарешті про це можна говорити вголос, адже кілька місяців доводилося радіти мовчки і тримати язика за зубами», — висловився режисер.

Фільм створено в копродукції України із США та Іспанією. Продюсером стрічки став Сергій Лавренюк (Solar Media Entertainment), копродюсери — Ян Фішер, Роджер Корбі (FishCorb Films) і Станіслав Капралов, виконавчий продюсер — Маріанна Новікова.

Головні ролі в трилері виконали Іванна Сахно («Шпигун, який мене кинув», «Тихоокеанський рубіж: Повстання»), Алекс Гафнер («Занурення», «Світанок») і Тінатін Далакішвілі («Зірка», «Любов з акцентом», «Ебігейл»).

Читайте також: Фільм про українського хлопчика з Донбасу здобув нагороду Американської кіноакадемії

Сюжет фільму розгортається в горах. За сноубордисткою, любителькою фрирайду, женеться чорний снігохід із безликим вершником. Він не просто хоче знищити героїню, а як драматург, насолоджуючись процесом, розігрує видовищну криваву п'єсу.

Let It Snow буде показано в кінотеатрах на території Північної Америки, а вже з 22 вересня стрічка вийде в прокат у VOD-форматі.

«Let It Snow — це сильний і захопливий трилер. Широкомасштабні кадри гір, вкриті снігом, пробирають аудиторію до кісток», — прокоментували стрічку в Голлівуді.

Нагадаємо, раніше український фільм-прорив «Плем'я» встановив масштабний рекорд на YouTube — його переглянули понад 50 мільйонів користувачів на одному з каналів.

Схожі новини