Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд скасував «стриптиз» у Палаці мистецтв

Оренда тераси площею 423,2 кв. м за 18 тисяч грн на місяць визнана незаконною

Львівська обласна прокуратура скасувала у суді незаконну передачу в оренду арт-майданчика (відкритої тераси) Львівського палацу мистецтв (вул. Коперника). Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Комунальний заклад культури Львівської обласної ради, культур­но-мистецький центр «Львівський палац мистецтв» є балансоутримува­чем тераси площею 423,2 кв. м і вартіс­тю майже 793 тис грн. Прокурори вия­вили порушення законодавства під час надання об’єкта в оренду, через що об­ласний бюджет систематично недоотримував значні кошти.

Зокрема, під час тендеру конкурсна комісія віддала перевагу учаснику, який запропонував найменшу плату, у той час як інші учасники, що відповідали умо­вам конкурсу, пропонували за оренду у кілька разів більшу суму. Згідно із зако­нодавством, рішення суду набуває за­конної сили після його перегляду в апе­ляційному порядку.

Нагадаємо, у лютому цього року вна­слідок непрозорого конкурсу, який про­вело управління майном спільної влас­ності ЛОР, компанія ТзОВ «Львівські події» отримала в оренду на 2 роки і 11 місяців понад 420 м2 площ Палацу мис­тецтв. І лише за… 18 тис. грн на місяць! Із фірмою «Львівські події», яка була створена лише за кілька місяців до про­ведення конкурсу, пов’язують власни­ків кількох нічних клубів і стриптиз-ба­рів у Львові. Згідно з даними платформи YouControl, ТзОВ «Львівські події» на­лежить львів’янам Зіновію Зарансько­му та Павлу Шерстюку, які володіють у Львові нічними клубами Malevich, Rafinad People та стриптиз-клубом White Rabbit. Про це повідомляє видан­ня ZAXID.NET.

Після такої оборудки у Львові заго­ворили про те, що культурно-мистецьке спрямування орендованих площ мати­ме нахил до мистецтва стриптизу… Тоді гендиректор Палацу мистецтв Юрій Візняк у розмові з журналістом «ВЗ» спростував ці закиди. «Ідеться про ство­рення нової галереї, яка працюватиме як культурно-мистецький простір, — на­голошував Юрій Візняк. — Там будуть по­зитивні, гарні, нормальні заходи — кон­церти, виставки». Також гендиректор стверджував, що конкурс відбувся без порушень. Мовляв, ідею конкурсу за­пропонувала Художня рада Львівського палацу мистецтв, яка складається з ві­домих і шанованих митців із міста Лева. А до участі у конкурсі, за словами Візня­ка, звернувся лише один учасник, який і став переможцем. Решта двоє учасни­ків не зверталися. Один із них, щоправ­да, звернувся через кілька днів після проведення конкурсу… Але, як бачимо, прокурори тепер побачили й інших двох учасників.

Схожі новини