Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Палаці мистецтв облаштують сучасний концертний зал

У «внутрішню реставрацію» палацу вкладуть 9,7 мільйона гривень

В електронній системі Prozorro оголошено тендер на реставрацію Львівського палацу мистецтв — комунального закладу Львівської облради, що на вул. Коперника, 17, у Львові. «Ціна питання» — 9,7 мільйона гривень.

Тендер оголошено 28 червня, пропозиції від реставраційних фірм прийматимуть до 6 липня. Онлайн торги розпочнуться наступного дня після завершення етапу прийома заявок. Завершити реставраційні роботи, згідно з інформацію тендеру, планують до 31 грудня 2024 року.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк, насамперед за бюджетні гроші відремонтують і розширять концертний зал палацу. Раніше в залі було дві сотні посадкових місць, після ремонту планують 230 місць завдяки облаштуванню балконів для зручності глядачів.

«Стіни будуть огорнуті звукоізоляційними матеріалами, також реконструюємо сцену, де буде сучасний екран, освітлення, озвучення залу для показу фільмів, — продовжує розмову Юрій Візняк. — Окрема локація буде для синхронних перекладів на сім мов. Плюс відремонтуємо хол палацу, де постане конференц-зал на 50 місць. Там будуть цифрові екрани та апаратура з суфлером».

Юрій Візняк каже, єдина проблема таких кардинальних змін - мистецькі заходи в палаці, які розписані аж на рік наперед. Доведеться влаштовувати виставки в умовах ремонту та роботи техніки майстрів… Восени планують Форум видавців, проєкт митця Павла Гудімова, покази мод.

Паралельно у Палаці мистецтв розробляють проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію вбиралень та гардеробної палацу. Вбиральні та гардероб будуть пристосовані для осіб з обмеженими можливостями.

Схожі новини