Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардепи гострять зуби на міністра економіки: з'явилась постанова про звільнення

  • 20.10.2020, 18:55
  • 679

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Ініціаторами документа виступили 16 нардепів від партій "Батьківщина", "Слуга народу" і "Опозиційна платформа – За життя"

Про це йдеться на сайті парламенту.

У пояснювальній записці зазначено, що схвалення пропозиції щодо звільнення обґрунтовується незадовільною діяльністю міністра, адже стан і основні показники економіки істотно погіршилися. Також автори додають, що за час роботи Петрашка на посаді міністра збільшився спад промислового виробництва та створення нових робочих місць, а також зросло безробіття.

Читайте також: «Ситуація склалася катастрофічна», — міністр економіки про інфляцію

«Уже в квітні 2020 падіння промислового виробництва проти березня склало 16,4%, а проти аналогічного періоду минулого року — 11,0%. В останньому звітному місяці, серпні поточного року, спад промвиробництва проти попереднього місяця становив 7,4%. А за вісім місяців цього року індекс промислового виробництва за всіма категоріями склав лише 91,0%», — йдеться в пояснювальній записці нардепів.

Постанову про звільнення міністра розгляне комітет парламенту.

Зазначимо, Ігоря Петрашка призначили на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в березні 2020 року. Останніми роками економіст працював в українському аграрному холдингу Ukrlandfarming.

Схожі новини