Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шеф-кухар поділився фірмовим рецептом українського борщу

  • 17.10.2020, 20:15
  • 6 279

Відомий кухар і переможець кулінарного шоу "Мастершеф" Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього борщу

За словами кухаря, він готує борщ із семи років під керівництвом батька. Цей рецепт дуже полюбився всій його родині.

Інгредієнти:

  • Ребра поросяти — 300 г.
  • Квашені помідори — 3 шт.
  • Великий буряк — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Капуста — 150 г.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Квасоля варена або консервована — 100 г
  • Масло — 1 ст. л.
  • Кропива.
  • Часник.
  • Сіль, цукор і перець за смаком.
  • Вода — 2 л.

Приготування

Ребра помийте і наріжте середніми шматками, покладіть в каструлю з водою і варіть бульйон.

Цибулю дрібно наріжте, моркву і буряк натріть на тертці. У сковороді обсмажте цибулю з морквою до напівготовності, потім додайте буряк і смажте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хвилин.

Картоплю наріжте кубиками і покладіть в бульйон. Потім додайте засмажку і квасолю.

Наріжте капусту і висипте в каструлю. Варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. У кінці приготування вичавіть в борщ квашені помідори і покладіть кропиву, варіть ще 5 хвилин і подавайте на стіл.

Схожі новини