Передплатити Підтримати

Шеф-кухар поділився фірмовим рецептом українського борщу

Відомий кухар і переможець кулінарного шоу "Мастершеф" Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього борщу

За словами кухаря, він готує борщ із семи років під керівництвом батька. Цей рецепт дуже полюбився всій його родині.

Український борщ з кропивою і ребрами

Інгредієнти:

  • Ребра поросяти — 300 г.
  • Квашені помідори — 3 шт.
  • Великий буряк — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Капуста — 150 г.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Квасоля варена або консервована — 100 г
  • Масло — 1 ст. л.
  • Кропива.
  • Часник.
  • Сіль, цукор і перець за смаком.
  • Вода — 2 л.

Приготування

Ребра помийте і наріжте середніми шматками, покладіть в каструлю з водою і варіть бульйон.

Цибулю дрібно наріжте, моркву і буряк натріть на тертці. У сковороді обсмажте цибулю з морквою до напівготовності, потім додайте буряк і смажте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хвилин.

Картоплю наріжте кубиками і покладіть в бульйон. Потім додайте засмажку і квасолю.

Наріжте капусту і висипте в каструлю. Варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. У кінці приготування вичавіть в борщ квашені помідори і покладіть кропиву, варіть ще 5 хвилин і подавайте на стіл.