Шеф-кухар поділився фірмовим рецептом українського борщу
- 17.10.2020, 20:15
- 6 279
Відомий кухар і переможець кулінарного шоу "Мастершеф" Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього борщу
За словами кухаря, він готує борщ із семи років під керівництвом батька. Цей рецепт дуже полюбився всій його родині.
Інгредієнти:
- Ребра поросяти — 300 г.
- Квашені помідори — 3 шт.
- Великий буряк — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Капуста — 150 г.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Квасоля варена або консервована — 100 г
- Масло — 1 ст. л.
- Кропива.
- Часник.
- Сіль, цукор і перець за смаком.
- Вода — 2 л.
Приготування
Ребра помийте і наріжте середніми шматками, покладіть в каструлю з водою і варіть бульйон.
Цибулю дрібно наріжте, моркву і буряк натріть на тертці. У сковороді обсмажте цибулю з морквою до напівготовності, потім додайте буряк і смажте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хвилин.
Картоплю наріжте кубиками і покладіть в бульйон. Потім додайте засмажку і квасолю.
Наріжте капусту і висипте в каструлю. Варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. У кінці приготування вичавіть в борщ квашені помідори і покладіть кропиву, варіть ще 5 хвилин і подавайте на стіл.