Передплата 2024 «Добра кухня»

Синютка: Роками нічого не міняється, львівська влада продовжує возити сміття по всій Україні

  • 25.09.2020, 14:17
  • 996

Львівське сміття, яке вже давно стало ганьбою для місцевої влади, продовжує подорожувати Україною

Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка.

Він наголосив, що минають роки, а справа далі декларацій львівських очільників не дійшла. За словами Олега Синютки, ідеї збудувати сміттєвий завод із застарілою технологією у житлових мікрорайонах неприйнятні для провідного туристичного центру України.

«Блокада вивезення сміття! Пам'ятаєте цю тезу? ЇЇ поширювала львівська міська влада. Хто сьогодні блокує вивезення сміття? Чому воно висипається в Житомирській, Вінницькій областях? І точно не використовується за призначенням, як це мало б бути», — зазначає Синютка.

«Я категорично проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій на території „Знесіння“, як і в будь-якому іншому мікрорайоні Львова. Я принципово проти будівництва сміттєсортувальної лінії в Рясному, бо там не було ані громадських слухань, ані висновку екологічної інспекції. Немає дозволу на початок будівництва. Представники влади повинні зупинити процес будівництва сміттєсортувальної лінії на території житлових районів», — переконаний Олег Синютка.

Він наголосив, що у 21 столітті використовувати технологію кагатування і перегнивання сміття — неприпустимо.

«Весь світ повернувся до 2 технологій — спалювання і плазмової переробки. Львів як місто європейське і сучасне повинен мати завод саме з використанням таких технологій. А те, що відбувається — це просто відмивання грошей та обман львів’ян», — вважає Синютка.

Він переконаний, що для будівництва сучасного підприємства, яке б вирішило багаторічну сміттєву проблему Львова, потрібно 2−3 роки.

«Де потрібно будувати? На тій землі, яка виділена розпорядженням голови ЛОДА Синютки, на території „Галицької сірки“, або на 10 земельних ділянках, які були передані львівській владі для будівництва сміттєзаводу», — нагадав екс-очільник Львівської ОДА.

Схожі новини