Передплата 2024 «Добра кухня»

Латвія заборонила "георгіївську" стрічку

  • 17.09.2020, 19:50
  • 972

Законом забороняється використання прапорів, гербів і гімнів колишнього СРСР, його республік і нацистської Німеччини

Сейм Латвії концептуально схвалив поправки до законодавства, які передбачають заборону на використання георгіївської стрічки під час публічних, розважальних і святкових заходів, а також мітингів, маршів і пікетувань. Про це повідомляється на сайті Сейму Латвії, передає «Укрінформ»

«У середу, 17 вересня, Сейм концептуально підтримав поправки до Закону про безпеку громадських розваг і святкових заходів та поправки до Закону „Про мітинги, ходу і пікетування“, які забороняють використання георгіївської стрічки в громадських розважальних і святкових заходах, а також під час мітингів, маршів і пікетів», — йдеться у повідомленні.

Наразі під час публічних заходів законом забороняється використання прапорів, гербів і гімнів колишнього СРСР, його республік і нацистської Німеччини, нацистських свастик, знаків SS і радянської символіки — серпа і молота, а також їх стилізації.

Виняток робиться лише в тому разі, якщо все вищеперераховане не використовується для прославлення тоталітарних режимів або виправдання вчинених режимами злочинів.

Схожі новини