Передплата 2024 «Добрий господар»

У Латвії цього тижня розпочнуть конфісковувати автомобілі з російськими номерами

  • 13.02.2024, 15:15
  • 357

У Латвії із 15 лютого 2024 року набуде чинності заборона руху транспорту із російськими номерами. Такі автомобілі конфісковуватимуть

Фото ілюстративне із росЗМІ
Фото ілюстративне із росЗМІ

Однак виняток буде лише для водіїв, які зареєструються для транзитного проїзду,

Так, заборона на проїзд автомобілів із російськими номерами в Латвії набуває чинності з 15 лютого. Відповідний закон Сейм ухвалив 2 листопада 2023 року. Власникам давали час на перереєстрацію транспортного засобу до 14 лютого 2024 року.

Тепер міністр внутрішніх справ Ріхардс Козловскіс заявив, що поліція не влаштовуватиме рейди, але під час виявлення порушників діятимуть відповідно. Він закликав громадськість повідомляти поліцію про автомобілі із російськими номерами.

«Якщо у водіїв немає доказів того, що вони проїжджають через Латвію транзитом, який має бути зареєстрований у системі CSDD і який не може тривати понад 24 години, їхній транспортний засіб буде конфіскований», — наголосив Козловскіс.

За даними міністра, участь таких транспортних засобів у русі на латвійських дорогах не становить великої загрози національній безпеці.

«Це, звичайно, наша відповідь на те, що відбувається в Україні, і наша солідарність із Україною», — зазначив він.

Згідно із законом, за рух транспортного засобу з російськими номерними знаками, який не зареєстрований для використання на дорогах Латвії, передбачено також штраф 750−2000 євро.

Схожі новини