Передплата 2024 ВЗ

«Безсимптомні хворі на коронавірус не несуть загрози», – німецький вірусолог

  • 13.09.2020, 17:10
  • 3 985

Науковець переконаний, що під час другої хвилі пандемії не треба запроваджувати жорсткі карантинні обмеження

Директор Інституту вірусології та досліджень ВІЛ-інфекції в Боннському університеті Гендрік Штрек вважає, що інфекції без симптомів не шкодять суспільству, і у цьому зв'язку виступає за зміну стратегії боротьби з коронавірусом. Про це він сказав в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag, передає Укрінформ.

«Оцінюючи ситуацію, ми не повинні обмежуватися „чистою“ кількістю інфекцій», — сказав Штрек.

Він апелює до того, що попри значне зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом у Німеччині та Європі не спостерігається збільшення смертності. За його словами, з соціального погляду інфекція без симптомів не завжди є шкідливою, адже чим більше людей заражаються і не мають симптомів, тим сильніший — принаймні на короткий проміжок часу — вони мають імунітет і не можуть сприяти поширенню пандемії.

«Ми не можемо дозволити життю зупинитися. Важливо зазначити, що ніхто — ні політики, ні вірусологи, ні епідеміологи — не знає єдиного правильного способу боротьби з пандемією. Ми можемо лише випробувати щось, і також повинні вміти робити помилки», — додав Штрек.

Читайте також: Як коронавірус вбиває бронхи: вчені показали фото

Він переконаний, що під час другої хвилі пандемії стратегія боротьби з вірусом має бути трохи іншою, зокрема, не треба запроваджувати жорсткі карантинні обмеження, хоча гігієнічні норми й далі відіграватимуть важливу роль.

Схожі новини