Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи зійде «Колос» над «Львовом»?

У суботу, 12 вересня, “Львів” у 2-му турі чем­піонату футбольної УПЛ зіграє на виїзді з «Коло­сом» (17.00, телетрансля­ція – «Футбол 2»). “Колос” проведе свій перший у Прем’єр-лізі домашній матч на реконструйованому стадіоні у Ковалівці

Раніше «Колос» і «Львів» провели в УПЛ лише два матчі — у попередньому сезоні. Дебютна гра відбула­ся 15 вересня минулого року на київському стадіоні «Обо­лонь» і завершилася перемо­гою «Колоса» — 1:0. Автором переможного гола став Денис Костишин, син головного тре­нера клубу з Ковалівки Русла­на Костишина. Матч-відповідь відбувся у Львові 15 грудня і завершився перемогою «міс­тян» з рахунком 3:2. Діями «Львова» тоді керував Егіше Мелікян, а голи у його коман­ді забивали Олівейра, Алва­ру і Татарков. У гостей відзна­чилися Лисенко та колишній гравець «Львова» Парамонов.

Нагадаємо, матч 2-го туру «Рух» — «Шахтар» перенесе­но на 23 вересня — через по­зитивні тести на коронавірус у кількох гравців львівсько­го клубу. Президент «Руху» Григорій Козловський ви­ступив з ініціативою, аби всі клуби Прем’єр-ліги зверну­лися у відповідні органи УАФ із вимогою більше не перено­сити матчі УПЛ через захво­рювання футболістів на коро­навірус. «Є дублюючі склади, і потрібно грати тими гравця­ми, які є доступні, адже з та­кими перенесеннями ми чем­піонат не дограємо, — заявив Козловський. — Є команди, які грають в єврокубках, є збір­на України. У всіх клубів є пев­ні графіки. Ми не можемо по­стійно переносити ігри й на коліні „рубати“ чемпіонат». Цікаво, що про цю ініціативу президента «Руху» думають у донецькому «Шахтарі»?..

Крім Євгена Селезньова, який став новачком «Колоса», до УПЛ з Туреччини повернув­ся 33-річний форвард Олек­сандр Гладкий, який виступав за «Адана Демирспор». Глад­кий став новачком «Зорі». У складі різних клубів, зокрема, «Карпат», Гладкий зіграв в УПЛ 300 матчів, забивши 84 голи.

Тим часом суттєво омо­лоджені «Карпати» стартува­ли у Другій лізі з домашньої поразки від «Поділля» — 0:3. Підопічні Любомира Вовчука 12 вересня мали грати в гос­тях проти «Калуша», про­те представник Івано-Фран­ківської області несподівано знявся зі змагань. Натомість жіноча команда «Карпати» у своєму стартовому матчі у Ви­щій лізі чемпіонату України з рахунком 1:0 перемогла уман­ських «Пантер».

Схожі новини