Передплата 2024 ВЗ

Через COVID-19 два класи у двох львівських школах перевели на дистанційне навчання

  • 07.09.2020, 11:10
  • 837

Коронавірус виявили у працівника школи та учня

Як повідомили у міському управління освіти, від сьогодні у двох школах міста по одному класу буде переведено на дистанційне навчання, оскільки виявлено одного хворого працівника та одного учня, у яких є позитивний ПЛР-тест на коронавірус. Інші класи у цих школах продовжують навчання у звичному режимі, про це пише Львівська міська рада

До слова, станом на сьогодні не працюють два садочки міста, їхню роботу призупинили ще минулого тижня також через виявлення хворих. Йдеться про ДНЗ № 135 та № 1.

«Ці два садочки призупинили роботу ще раніше, нових садочків, які б призупиняли роботу, станом на сьогодні нема.

Зараз маємо таку ситуацію, що загалом по міста садочки відвідує десь 38% дітей", — уточнила Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Також від сьогодні призупинено роботу одного класу в школі «Джерельце», де захворіла асистент вчителя. У цьому класі буде організовано дистанційне навчання на 14 днів.

«Від сьогодні призупинена робота одного класу у школі «Джерельце». У п`ятницю отримали позитивний ПЛР-аналіз у асистента вчителя, тому лише один клас буде вчитись дистанційно.

Ще сьогодні ми отримали інформацію, що у одного учня зі школи № 46 також підтверджено ПЛР, тому весь клас йде на дистанційне навчання", — додала Зоряна Довганик.

Нагадаємо, ще до 1 вересня серед працівників галузі освіти було виявлено 33 осіб з діагнозом коронавірусу, тому ці працівники до роботи з 1 вересня не приступили.

«Ці 33 особи не контактували з учнями та іншими працівниками, оскільки з 1 вересня не виходили на роботу, захворювання у них виявлено ще до початку навчального року», — уточнила Зоряна Довганик.

Загалом у школах міста працює понад 9600 осіб, а у садочках — 4650 осіб. Відтак, відсоток захворілих працівників є незначним.

Схожі новини