Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стрілянина у центрі столиці: Нацкорпус звинувачує Киву, а Кива - Нацкорпус

  • 26.08.2020, 12:35
  • 1 939

У Києві на бульварі Дружби народів біля готелю "Дружба" стався конфлікт зі стріляниною за участю активістів Нацкорпуса і ветеранів полку "Азов" з одного боку і членів організації "Патріоти – за життя" – з іншого

За інформацією джерела OBOZREVATEL, в поліцію надійшли дані про стрілянину близько 14:00 25 серпня. Попередньо постраждалих немає.

Правоохоронці прибули для огляду місця події, але відстріляних гільз не виявили. Учасників інциденту доставили в Печерський райвідділ поліції.

Конфлікт, за словами джерела, виник через паркування автомобіля.

Імовірно, правоохоронці можуть відкрити кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження»).

Водночас у штабі Нацкорпуса заявили, що на ветеранів полку «Азов» намагалися напасти «бойовики із силових загонів Іллі Киви на чолі з Олегом Ширяєвим».

«Вони були добре озброєні, але вже на самому старті зазнали ганебної поразки. У результаті самі ж і отримали по голові, втекли і сховалися. Бігли так швидко, що в процесі загубили зброю, а також двох людей, яких самі азовці благополучно затримали і передали правоохоронним органам. Ось справжній вигляд і рівень Кивиних бойових загонів. Сподіваюся, вони вже після першої спроби нападу зрозуміли, де їхнє місце», — повідомили в штабі.

Читайте також: Стрілянина у Броварах: стрілками виявились охоронці та послушники Московського патріархату

Там уточнили, що куратор всеукраїнського руху Іллі Киви «Патріоти — за життя» Олег Ширяєв почав стрілянину з травматичної зброї.

Своєю чергою, народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що активісти Нацкорпуса та «Азова» зробили «підлий напад» на членів організації «Патріоти — за життя».

«Сьогодні 15 осіб намагалися вкрасти регіонального керівника Олега Ширяєва. І дана провокація у них провалилася. Вони думають, що подібними діями вселять у нас страх», — сказав Ківа.

Він також нагадав, що нібито ветерани полку «Азов» кинули гранату в офіс партії ОПЗЖ в Полтаві.

Водночас Ширяєв заявив, що в готелі «Дружба» на нього напали «члени бандформування Національний корпус».

«Вони сьогодні в мене стріляли, вони хотіли мене вбити», — сказав Ширяєв.

Схожі новини