Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд таємно продовжив запобіжний захід «левандівському ґвалтівнику»

Про закрите судове засідання не повідомили ні потерпілій стороні, ні її адвокату

Залізничний районний суд міста Львова у закритому режимі продовжив запобіжний захід — тримання під вартою — на один місяць (до 19 вересня) Мирославу М., який звинувачується у зґвалтуванні 12-річного хлопчика у Львові. За словами адвоката потерпілої сторони Івана Василишина, судове засідання відбулося ще у середу, 12 серпня. Але і адвокат, і батьки потерпілого хлопчика довідалися про це тільки випадково у понеділок, 17 серпня.

Наразі журналісту «ВЗ» не вдалося додзвонитися до слідчого-судді, який веде цю справу, Дмитра Боровкова.

Телефони пресслужби і приймальні суду «хронічно» мовчать. Через посилення карантинних заходів суд працює у режимі карантину. Обидва слідчі у цій справі відмовляються повідомити будь-яку інформацію щодо цієї справи.

Батьки скривдженого хлопчика, Софія і Олег Яцківи, адвокат і громадськість стривожені незрозумілою тенденцією такої закритості судової справи. Адже це може свідчити про якісь «підкилимні домовленості» щодо справи зі сторони обвинуваченого. «Високий Замок» намагається отримати якесь пояснення всьому, що відбулося і слідкуватиме за перебігом подій.

Нагадаємо, 18 червня третьокурсник «Львівської політехніки» Мирослав М. серед білого дня зґвалтував 12-річного хлопчика. Злочин стався у віддалених хащах району Левандівка, куди педофіл заманив дитину. Того ж дня злочинця оперативно затримали. Потерпіла родина Софії та Олега Яцківих вирішила боротися за справедливий суд і прийняла рішення зробити справу максимально публічною.
19 червня постраждалий хлопчик під час проведення упізнання вказав поліції на свого кривдника. 20 червня Залізничний райсуд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент — відтворення подій за участі потерпілої дитини, слідчих, представників прокуратури і психолога. Нещодавно проведена судово-психіатрична експертиза затриманого встановила, що він є осудним, тобто не має психічного захворювання.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень