Передплата 2024 «Добра кухня»

Лукашенко спростував чутки про свою втечу за кордон

  • 14.08.2020, 16:15
  • 940

Чинний президент Олександр Лукашенко попередив, що страйки можуть дуже негативно позначитися на майбутній роботі підприємств

Про це пише TUT.by.

«Для початку — я поки живий і не за кордоном, як тут деякі наші шановні „свядомыя“ розкручують: президент залишив країну і перебуває за кордоном. Сьогодні 14-те число, ми з вами зустрічаємося для того, щоб обговорити роботу будівельної галузі», — зазначив Лукашенко.

Про можливі наслідки страйків він розповів на конкретних прикладах. У випадку з «Білоруськалієм», якщо зупинити це підприємство, яке нормально працює, на кілька днів, то це буде на руку основним конкурентам у Росії і Канаді: «Якщо вони застрайкують на два дні, то конкуренти — росіяни і канадці — перехрестяться. І швиденько на ринок поставлять те, що вони хочуть поставити».

Аналогічно і щодо роботи машинобудівних підприємств, таких як МТЗ, МАЗ та інші.

«Як мені доповіли, на МАЗі або МТЗ був приклад один: там 20 осіб вирішили висловити свою думку, кинули роботу і пішли. Заввиробництва каже: добре, йдіть хлопці, у мене людей вистачає, вся ця зарплата ось цих людей. Повернулися, назад прийшли на роботу», — продовжив Лукашенко.

Читайте також: Чехи, поляки, українці та росіяни: Лукашенко знайшов «винних» у масових протестах

«Людям треба сказати, що це єдиний шанс у них врятувати підприємство. Рятуючи підприємство, будеш годувати свою сім'ю. На вулиці можна походити. Он їх, тисячами ходять. Можна приєднатися, походити. Але там грошей якщо і дадуть, то на два дні. Там декому доплачують. Ми їх знаємо, ми показували їх. Ну, на два дні дадуть. А потім що?» — запитав він.

Схожі новини