Передплата 2024 ВЗ

"За що ви мені дорікаєте?": Лукашенко зробив першу заяву після вчорашніх подій

  • 10.08.2020, 13:15
  • 1 809

Білоруський президент Олександр Лукашенко вперше з'явився на публіці і заявив, що готовий до конструктивного діалогу, якщо він спрямований на користь країніДжерело: https://censor.net.ua/ua/v3212818

Як повідомляє Белта, Лукашенко також заявив, що влада адекватно реагуватиме на провокації.

«Якщо ви просто висловлюєте свою позицію або позицію когось, і там видно, що це Іванов, Петров, Сидоров — я це вітаю. Я готовий особисто з вами вести діалог. Якщо ви тенденційно починаєте поводитися — я теж це бачу. І ставлення відповідне. Якщо ви провокуєте, особливо в інтернеті, ну, так отримаєте те ж саме у відповідь. Що не так? Ви хочете скинути владу, зламати щось, вколоти, образити і чекаєте, що перед вами я або хтось інший на коліна стане? Не буде цього! Ви повинні це чітко розуміти… Я хочу, щоб було спокійно. Щоб ми з вами вели діалог. І якщо ви здатні щось зробити для країни, я вам створю всі умови для того, щоб ви працювали на країну. Якщо ви будете боротися проти країни, якщо ви будете намагатися довести країну до хаосу і дестабілізації — ви отримаєте миттєву від мене відповідь. Це ж мої конституційні повноваження. За що ви мені дорікаєте?», — сказав Лукашенко.

Читайте також: У Білорусі після виборів почалися масові заворушення: хронологія подій

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшло голосування на виборах президента.

За першими офіційними даними, Олександр Лукашенко, який балотується на шостий термін, набирає понад 80% голосів. Водночас на закордонних дільницях лідирує Світлана Тихановска з результатом екзит-полів у 71%.

Після закриття виборчих дільниць і перших даних державного екзит-пола по всій Білорусі почалися масові протести. У Мінську та інших містах відбулися зіткнення протестувальників із силовиками. Проти активістів застосовуються водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Схожі новини