Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Британія скептично поставилася до російської вакцини від COVID-19

  • 02.08.2020, 12:15
  • 901

У Великобританії заявили про відмову від російської вакцини проти коронавірусу, яку нібито буде запущено в жовтні

Так британський уряд підтримав позицію США, які зі скептицизмом поставилися до розроблень препарату вченими з РФ. Про це повідомляє Mirror.

Зокрема, Росія похвалилася, що в жовтні 2020 року вона розпочне програму масової вакцинації своїх громадян проти COVID-19. Там стверджують, що стануть першою країною у світі, яка розробить такий препарат.

Однак Великобританія подібна на США через скептичне ставлення до російської вакцини й має намір відмовитися від пропозиції купити її, якщо вона надійде.

«Ми б використовували вакцину, якби довіряли даним. Все залежить від того, наскільки відкриті росіяни або китайці», — цитує видання джерело, знайоме з позицією британського уряду.

Він додав, що Росія не опублікувала жодних наукових даних, які підтверджують безпеку або ефективність препарату, саме тоді як подробиці про тестовану британську вакцину вже були опубліковані в передових наукових журналах.

Читайте також: Вакцина від COVID-19: учасник тестування розповів про побічні ефекти

Експерти громадської охорони здоров'я підкреслюють, що Британія не зможе прийняти вакцину з іншої країни без дотримання всіх міжнародно визнаних протоколів.

Нагадаємо, раніше в Росії сказали, що вакцину проти COVID-19 буде зареєстровано вже 12 серпня, а виробництво може початися у вересні.

Схожі новини