Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні введуть електронний лікарняний, - МОЗ

  • 11.07.2020, 12:57
  • 647

В Україні найближчим часом буде запроваджено електронний лікарняний лист.

Як розповів на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, електронний лікарняний більш зручний як для пацієнта, так і для будь-якого лікаря.

«Кожного року МОЗ закуповувало листки непрацездатності більше ніж на 4 млн грн, надалі це стане недоречним», — заявив він.

За словами Степанова, вже розроблено відповідні механізми і спільно з Пенсійним фондом впроваджено модель використання електронних лікарняних.

«Ми звернулися до наших лікарень щодо тестування цієї моделі. Вона буде заповнюватися на веб-ресурсах Пенсійного фонду, де лікар відразу зможе заповнити і за допомогою електронного цифрового підпису підписати цей лікарняний», — зазначив глава МОЗ.

Він додав, що зараз відбувається режим тестування і отримання відгуків від лікарень. Вже відгукнулися більше 700 лікарень.

«Я думаю тиждень-два ми протестуємо і налаштуємо систему, і вже в серпні ми плануємо її запустити», — спрогнозував Степанов.

Спочатку система працюватиме в тестовому режимі, коли будуть і електронні, і звичайні лікарняні, для того, щоб перехід був поступовим і всі до нього звикли.

«В майбутньому ми достатньо швидко перейдемо повністю на електронний реєстр лікарняних, що знизить будь-які фальсифікації», — підкреслив він.

Схожі новини