Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ДБР прийшло з обшуками в три зенітні ракетні бригади Повітряних сил ЗСУ

  • 02.07.2020, 18:36
  • 802

У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що в три зенітні ракетні бригади цього виду військ прийшли співробітники Державного бюро розслідувань та вилучили чотири НВЧ прилади (клістрони)

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Командування П С ЗСУ в четвер, 2 липня.

Зазначається, що 1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних сил З С України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький.

На підставі ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С. Баєва, в межах кримінального провадження № 62 020 240 000 000 496, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

«Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йде мова про вилучення, а лише «про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів», — підкреслюють в пресслужбі КПС.

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836).

«Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання „Кавказ-2020“, де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі», — обурюються військові.

У пресслужбі Повітряних сил додають, що надвисокочастотні прилади є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність.

«Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави», — наголосили в ПС ЗСУ.

Там додали, що не перешкоджатимуть неупередженому розслідуванню справи, але закликали усі правові інстанції приймати виважені рішення, які б не суперечили національним інтересам держави.

Схожі новини