Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський швидко втрачає довіру українців: опитування

  • 23.06.2020, 18:57
  • 1 326

За рік президентства Володимира Зеленського рейтинг довіри до нього українців істотно обвалився. Зараз главі держави не довіряють 50% населення

Про це заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірева, передає «Інтерфакс-Україна». За її словами, баланс довіри президента України за рік із позитивного +34,1% опустився до негативного -8,9%.

«Після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, і, як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні заміри в травні та червні показали зміну цього балансу. І зараз баланс довіри негативний», — зазначила Балакірева.

Вона уточнила, що зараз Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють — 28,3%, скоріше не довіряють — 25,4% і зовсім не довіряють — 24,8%.

«Так, 50% населення сьогодні не довіряють президенту Зеленському», — резюмувала соціологиня.

Читайте також: 70% українців визнають, що Зеленський не впорався з війною — опитування

Нагадаємо, за даними КМІС, за останні тижні електоральний рейтинг президента України Володимира Зеленського опустився до рівня менше 40%. Так, від соціологічних замірів у травні рейтинг глави держави втратив 5% підтримки.

Що стосується рейтингу партії «Слуга народу», то він, за замірами SOCIC, з осені 2019 року впав майже на 20% (в жовтні 2019 року електоральний показник цієї партії становив 44%, у травні — 25%).

За словами заступника голови управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міськради Сергія Дубенка, зараз в ОПУ обговорюють перенесення місцевих виборів під приводом епідемії коронавірусу в Україні.

Такий сценарій розглядається через обвал рейтингу провладної партії «Слуга народу» в регіонах і по країні загалом.

Схожі новини