Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Державна зрада: ОГП розслідує поїздку депутатів ОПЗЖ до Москви

  • 17.06.2020, 18:51
  • 1 081

Зареєструвати провадження ОГП зобов'язав столичний Печерський суд.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом поїздки до Москви представників фракції «Опозиційної платформи — За життя».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Таке рішення ухвалили на виконання постанови Печерського районного суду, який задовольнив скаргу народної депутатки від «Голосу» Соломії Бобровської і зобов’язав уповноважених осіб Офісу генерального прокурора внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

Кримінальне провадження відкрили за статтею про державну зраду, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Партія кума Путіна привітала країну-агресорку з Днем Росії від імені українців

«На виконання ухвали суду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111 К К України, за фактом поїздки народними депутатами України 10.03.2020 до Москви і переговорів з депутатами Державної думи Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту на Донбасі», — заявили в ОГП.

25 травня народна депутатка від «Голосу» Соломія Бобровська заявила, що Печерський районний суд зобов’язав Офіс генерального прокурора внести відомості щодо вчинення представниками ОПЗЖ державної зради.

Схожі новини