Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Помер колишній ректор Львівського ветеринарного університету Роман Кравців

  • 08.06.2020, 16:17
  • 2 293

На 80-му році життя помер колишній ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Кравців Роман Йосипович.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на прес-службу університету.

Прощання з Романом Йосиповичем Кравцівим відбудеться 8 червня о 13 годині у церкві Покрову Пресвятої Богородиці по вул. Личаківській, 175.

Довідково:

Кравців Роман Йосипович академік Національної академії аграрних наук України, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

Автор понад 1000 наукових праць, 50 патентів та розробник близько 50 держстандартів. Під його керівництвом захищено 34 кандидатських та 14 докторських дисертацій.

У свій час вчений очолював редакційну колегію двох енциклопедій — семитомної з ветеринарної медицини і двотомної з фізіології, був головним редактором науково-практичного журналу «Сільський господар» та «Наукового вісника ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького», членом редакційної колегії міжнародного журналу «Polisch Journal Science», академіком Нью-Йоркської академії наук, НТР МАПП, УАН, АН В О України і головою її західного відділення.

Схожі новини