Передплата 2024 «Добра кухня»

Відпустка під час пандемії: куди цього року можна вирушити на відпочинок

  • 26.05.2020, 09:55
  • 9 633

Після пандемії COVID-19 українці навряд чи зможуть подорожувати країнами Європи без "імунних паспортів". Більш доступними залишаться курорти Туреччини і Єгипту

Як сказано в матеріалі ТСН, вже зараз в Європі міркують над введенням так званих паспортів здоров'я, які будуть підтверджувати відсутність інфекції у туристів. Але як саме вони будуть виглядати — поки невідомо.

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, туристичний закордон залежить від двох чинників: відновлення Україною міжнародного авіасполучення і готовності інших країн приймати українців. Однак про конкретні дати говорити поки що ніхто не готовий.

Західна Європа, як очікується, влітку буде готова відкритися лише для «своїх» з Євросоюзу. Хорватія і Чорногорія також для українців залишаються під питанням.

У Туреччині та Єгипті готові приймати не більше 60% гостей від загального можливої кількості.

«Заплановані спеціальні приміщення, в яких будуть розміщуватися люди, якщо раптом у них виникла температура під час відпочинку або ще якісь симптоми. Відстань між столиками і шезлонгами на пляжі і в ресторані має бути не менше півтора метра. Кожен готельний номер буде дезінфікуватися і провітрюватися 12 годин після кожного туриста», — розповів фахівець.

Читайте також: Іспанія дозволить в'їзд іноземним туристам із липня

Очікується, що all inclusive збережуть, однак посуд, ймовірно, буде вже одноразовим. Самостійно набирати їжу теж буде заборонено, це доручать персоналу готелю. Вечірні розважальні програми і концерти теж планують залишити, проте з обмеженою кількістю людей, яких хочуть розводити у різні зони готелю.

Також планує зустрічати туристів Греція і Грузія, це повинно статися з середини червня. Кіпр буде готовий до гостей ближче до липня, але теж з «паспортом здоров'я».

Нагадаємо, що закриті кордони більшості країн світу через коронавірус стимулюють українців провести літню відпустку в Україні.

Схожі новини