Передплата 2024 «Добра кухня»

Готельно-відпочинкові комплекси Трускавця та Східниці готуються приймати гостей  

У Трускавці, де втрати місцевого бюджету протягом карантинного режиму становлять 60 %, ждуть-не діждуться, коли знову запрацюють готельно-відпочинкові комплекси.

Про свою готовність приймати відпочивальників вже з 1 червня оголосили готельно-відпочинковий комплекс «Карпати», готелі «Міротель» та «Лісова пісня», санаторій «Женева» та низка інших закладів. Деякі суб’єкти господарювання пропонують заохочувальні знижки на послуги — до 20%. У Східниці про це заявили «Київська Русь» та готель «Villa Grand». Про приватні садиби гірського курорту, окремі власники яких і під час карантинного режиму непогано дають собі раду з відпочивальниками, взагалі не йдеться. Тут такого явища як карантин не всі й помітили. Такою є специфіка місцевої бальнеології: У багатій на цілющі води Східниці доступ до джерел відкритий. Якщо вже приїхав — обмежувати у прийомі помічної для здоров’я водиці ніхто не буде.

У місті «Нафтусі» сподіваються, що найближчим часом запрацює бювет мінвод, де наразі нові власники затіяли реконструкцію.

«Тілорухи», які свідчать про підготовку до реанімації курортної індустрії, почалися повсюдно. Оживає і малий бізнес. У курортному парку додалось людей.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський сподівається на якнайшвидше відновлення залізничного сполучення. Без поїздів наповнення курортів гостями не відбудеться. Якщо говорити про поляків, які люблять відпочивати у Трускавці, і частка яких серед інших відпочивальників за підсумками минулого року становила 30%, то вони, зазвичай, приїжджають власним транспортом або ж автобусами. Є надія, що дана категорія відпочивальників, зважаючи на послаблення карантинних обмежень у самій Польщі, не відмовить собі у задоволенні провести літню відпустку на курорті, де багато що апробовано й знайомо. Поляки, сподіваються у Трускавці, неодмінно приїдуть, але лише у тому разі, якщо відповідний дозвіл дасть польський уряд.

Схожі новини