Передплата 2024 ВЗ

Рабство? Зеленський заявив, що відпустить українців на заробітки лише за однієї умови

  • 09.05.2020, 17:55
  • 2 199

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не блокуватиме виїзд заробітчан за кордон, якщо країна, куди вони їдуть, надасть їм контракт на роботу хоча б на три місяці

Про це він заявив під час брифінгу під час поїздки на Закарпаття, повідомив «Укрінформ».

«Ми нікому нічого не блокуємо. Ми пояснили, що коли у нас іде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти. Ми відпускаємо громадян на ці роботи за умови, що нам показують копію контракту з людиною не менш як на три місяці роботи», — сказав Зеленський.

Він додав, що «якщо країна, яка зв'язується з нами, бере на себе зобов'язання забезпечити наших громадян житлом, медичною страховкою, то ми можемо бути впевнені, що нашого громадянина не викинуть на вулицю у разі виникнення критичних ситуацій».

Президент повідомив, що наразі багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. Серед них — Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

Читайте також: У Британії кличуть місцевих на збір врожаю. Мігранти-заробітчани не приїдуть

«Хочете працювати за кордоном — будь ласка, рабства в Україні немає», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, жодної заборони на виїзд сезонних робітників чи трудових мігрантів за кордон МЗС України не ухвалювало і такої заборони в принципі не існує. Але перед тим, як відкрити кордони, потрібно захистити права людей. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Консульські установи Польщі в Україні з понеділка, 4 травня, відновили видачу робочих віз.

Схожі новини