Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рятує від смерті: італійські лікарі знайшли ліки від важкої форми COVID-19

  • 08.05.2020, 18:35
  • 1 640

Препарат анакінра, який використовують для лікування артриту, може бути корисним для пацієнтів з тяжкою формою COVID-19

Як повідомляє DailyMail, вчені з італійської лікарні Сан-Раффаеле провели коротке дослідження на 45 пацієнтах, у результаті якого встановили, що анакінра може послабити цитокіновий шторм (реакція на вірус, під час якої імунна система знищує сама себе).

Дослідження проводили 21 день. 29 пацієнтам, підключеним до ШВЛ, давали гідроксихлорохин, лопінавір/ритонавір, а також анакінру, яку вводять внутрішньовенно. Ще 16 осіб отримували стандартну медичну допомогу без цих препаратів.

Як наслідок, у 72% з 29 осіб покращився стан дихальної системи і зменшення ознак цитокінового шторму. 56% пацієнтів вижили саме завдяки цим препаратам.

Читайте також: Знищують вірус за 6 днів: Франція знайшла ефективні ліки від COVID-19

«Наше дослідження є першим, яке передбачає, що висока доза анакінри від артриту може блокувати надмірну реакцію імунної системи, викликану COVID-19», — сказав доктор Гіло Каваллі, фахівець із внутрішніх хвороб в Сан-Раффаеле.

Як дослідники з лікарні, так і незалежні експерти відзначають, що результати виглядають перспективними, однак необхідно провести повноцінне дослідження, щоб переконатися в працездатності препарату.

Нагадаємо, в Японії дали дозвіл на використання експериментального противірусного препарату Remdesivir, розробленого в США для лікування COVID-19.

Схожі новини