Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Американські лікарі виявили у дітей новий синдром коронавірусу 

Жоден з маленьких пацієнтів не помер, однак, більше половини потребували підтримки артеріального тиску 

П'ятнадцятеро дітей, які мали позитивні тести на коронавірус або перехворіли ним, поступили за останні тижні до лікарень Нью-Йорка з незвичайним синдромом, який лікарі пов’язують з наслідками Covid-19.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Нью-Йорка, передає ABC News.

«Пацієнти віком від 2 до 15 років були госпіталізовані до відділень інтенсивної терапії в період з 17 квітня по 1 травня з різними симптомами, пов'язаними з токсичним шоком або хворобою Кавасакі (захворюванням кров'яних судин), рідкісним запальним синдромом, яким зазвичай страждають діти віком до 5 років», — йдеться в повідомленні.

Жоден з дітей-пацієнтів не помер, однак понад половина потребувала підтримки артеріального тиску, а п'ятьом із них довелося робити штучну вентиляцію легенів.

«Клінічні особливості різняться, залежно від ураженості системи органів», — прокоментував ситуацію заступник міського уповноваженого з питань охорони здоров'я з контролю захворювань доктор Демет Даскалакіс.

За його словами, повний спектр захворювань у дітей до кінця ще не встановлений.

Всі 15 пацієнтів мали помірну температуру, тоді як у більшої частини спостерігалися висипка, біль у животі, блювота й діарея. Лікарі описали невідомий недуг як «багатосистемний запальний синдром, потенційно пов'язаний із Covid-19».

Водночас медики допускають проявлення цього синдрому серед більшого числа дітей, підкреслюючи, що ними встановлені лише важкі випадки захворювання.

Схожі новини