Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Популярна книгарня вляпалася у скандал із книгою про війну "шахтарів" на Донбасі

Книжковий онлайн-магазин Yakaboo продавав в Україні книгу "Гамарджоба, панове!" Олександра Архипова, написану від імені терориста, який воював на Донбасі проти ЗСУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив ветеран АТО, блогер і письменник Валерій Ананьєв. Його обурило, що сервіс популяризує відверто пропагандистську літературу.

Так, твір розповідає про поїздку відставного російського військового в окупований Донецьк із «патріотичних міркувань», а також позиціонує російсько-українську війну на Донбасі як громадянську.

Ананьєв процитував анотацію до книги терориста: «Місто териконів і троянд. Таким я запам'ятав Донецьк після першого свого приїзду в це красиве місто. А ще запам'яталися і збивали з пантелику дивні мужики з „підведеними“ віями і чорними нігтями. Вугільний пил, як виявилося. Шахтарі. Відтоді нічого в місті не змінилося. Терикони на місці, місто потопає в розкішних трояндах. Тільки ось мужиків на вулицях менше. Воюють шахтарі! Повість про російських патріотів, які стали на захист своєї Віри, Мови, Землі і Сім'ї. Громадянська війна. Жорстко. По-чесному. У книжці є нецензурна лайка!».

Письменник закликав бойкотувати магазин Yakaboo, нагадавши, що це вже не перший скандал компанії. Користувачі мережі підтримали його.

Зазначимо, незабаром книга «Гамарджоба, панове!» стала недоступною на сайті онлайн-магазину, але її опис залишилося в кеші.

На Yakaboo заявлялося, що ця книга Архипова вийшла в 2019 році у видавництві «Логос Україна». Саме видавництво спростувало будь-яку свою причетність до роману.

У коментарі компанія вказала, що таку книгу Архипова можна знайти серед новинок на сайті ставропольського видавництва «Логос», яке також випускало книги «Служу Росії — служить закону: приклади благородства поліцейської служби», попередній роман Архипова «З нами Бог!», а також різні посібники та словники.

Схожі новини