Передплата 2024 «Добрий господар»

Китай відмовляється співпрацювати з ВООЗ у розслідуванні щодо походження COVID-19

  • 01.05.2020, 09:55
  • 794

Китайська сторона до цього часу не погодилася на пропозицію Всесвітньої організації охорони здоров'я приєднатися до розслідування щодо виникнення Covid-19, та не допустила міжнародних фахівців до записів двох уханських лабораторій

Про це повідомляє представник ВООЗ у КНР Годен Галеа, якого цитує «Інтерфакс-Україна».

«Ми знаємо, що триває національне (започатковане китайською владою — ред.) розслідування, але на даному етапі нас не запросили приєднатися. Виявити джерела походження вірусу дуже важливо.

Суть у тому, що ми повинні знати якомога більше, щоб не допустити повторення подібного".

ВООЗ робила відповідні пропозиції Держкомздоров’я Китаю і владі, однак не отримала запрошення. Галеа додав, що не бачить причин для відмови з боку Китаю.

Читайте також: Змії не винні: вчені визначили тварину-переносника COVID-19

За словами представника ВООЗ, організація також не отримала доступу до записів двох уханських лабораторій, які досліджують віруси.

Він наголосив, колеги ВООЗ переконані, що вірус виник в Ухані, і це «природний, а не штучний вірус».

Водночас напередодні заступник міністра закордонних справ КНР Юе Юйчен в інтерв'ю американському телеканалу NBC заявив, що Китай виступає за широке міжнародне співробітництво в галузі вивчення джерел COVID-19. Також Юе Юйчен виступив проти того, щоб «Китай перебував на лаві підсудних без будь-яких доказів провини».

Схожі новини