Передплата 2024 «Добрий господар»

Від Covid-19 вилікувалася 106-річна жінка!

Після одужання британка вирушила додому

У Великій Британії від коронавірусу вилікувалася 106-річна Конні Тітчен. Як повідомив телеканал Sky News, ця жителька Бірмінгема пережила дві світові війни.

Старенька захворіла на­прикінці березня, її госпі­талізували з підозрою на пневмонію. Лікарі поставили ді­агноз — коронавірус. Після трьох тижнів лікування 106-річна бри­танка одужала! Під час виписки пані Тітчен лікарі й медсестри вишикувалися у коридорі, щоб поаплодувати довгожитель­ці. Пацієнтка ж подякувала сво­їм рятівникам і повідомила, що дуже хоче повернутися додому.

Онучка довгожительки, 40-річна Алекс Джонс, вважає, що бабуся змогла подолати хво­робу, оскільки завжди вела здо­ровий спосіб життя й була фі­зично активна. Родичка також зауважила: у грудні Конні Тітчен перенесла операцію на стегні, від якої оговталася протягом місяця.

А у Нью-Йорку, повідомляє Associated Press, коронавірусну хворобу здолала 90-річна Анна Фортунато. Жінка відчула біль у горлі, але не надала цьому зна­чення. Через кілька днів її само­почуття погіршилося. Фортунато госпіталізували й діагностува­ли у неї коронавірус. Через два тижні Фортунато виписали з лі­карні. Як розповіла пацієнтка, лі­карі вважають її одужання ди­вом. Пані Фортунато закликала хворих на коронавірус боротися й не втрачати оптимізму. Довго­жителька зазначила: якщо вона впоралася з хворобою, «то ви та­кож зможете».

На фото: Онучка вважає, що секрет сили її бабусі — активний спосіб життя й фізична активність. Фото news. sky

Схожі новини