Передплата 2024 «Добрий господар»

Спадкоємці Труби взялися за В'ятровича

Команда Зеленського продовжує політичне переслідування опонентів, чиє ім'я пов'язане з Революцією Гідності. Черговою мішенню став колишній керівник Українського інституту національної пам'яті, народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович. Його викликали на допит у Державне бюро розслідувань, яке з часів його ексдиректора Романа Труби зажило неслави інстанції політичних репресій

Виклик на допит В'ятровича підписав слідчий Амелін. Саме на нього нардеп від «ЄС» подавав у суд за бездіяльність ДБР у справі сепаратних мінських домовленостей Андрія Єрмака (керівник Офісу президента домовлявся з посланцем Росії про створення консультативної ради із представниками квазіреспублік на окупованій частині Донбасу).

Привід для допиту В'ятровича — проведення у 2018 році міжнародного форуму до 85-их роковин Голодомору (!!!). «Накапав» на патріотичного політика-історика представник «Слуги народу» Максим Бужанський, відомий своїм українофобством.
«Імперія завдає удар у відповідь. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?» — так відреагував В'ятрович на подію дня.

Пресинг нардепа від «Європейської Солідарності» продовжив серію переслідувань опозиціонерів-майданівців. День перед тим у суді обирали (поки що — безуспішно) запобіжний захід екснардепу-волонтеру Тетяні Чорновол. Її звинувачують у загибелі людини під час пожежі в офісі Партії регіонів у лютому 2014-го. І хоча правники і навіть сам глава МВС Аваков називають звинувачення абсурдним, ДБР продовжує копати під вдову учасника АТО, яку під час Майдану ледь не до смерті побили «тітушки».

Адвокат сімей героїв «Небесної сотні» Євгенія Закревська заявила: «Справа Чорновол потрібна для того, щоби просунути позицію захисту Януковича про Майдан як держпереворот».

На допити у ДБР отримали повістки народні депутати від «ЄС» Софія Федина (начебто погрожувала президенту Зеленському) і п'ятий президент України Петро Порошенко. Про замовність порушених проти нього кримінальних справ свідчать записи розмов з кабінету колишнього очільника ДБР Романа Труби. Нинішнє керівництво його лінію продовжує.

Схожі новини