Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Закон не писаний: батько колишнього прокурора вкотре уникнув покарання за смертельну ДТП

  • 07.04.2020, 09:55
  • 986

Батько "бурштинового" прокурора Андрія Боровика Володимир Боровик п'яним за кермом на смерть збив жінку, але уникнув покарання і вийшов на свободу

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на видання «Сила правди».

З матеріалів справи відомо, що з поданням про звільнення Боровика в суд звернулися представники «Городоцького виправного центру № 131», де відбував покарання засуджений. Причиною вказали наявність тяжкої хвороби. Прокурор в суді підтримав це клопотання.

Так з 11 червня 2019 року Боровик перебував на лікуванні в Рівненській обласній клінічній лікарні. Саме в цей день Волинський апеляційний суд вироком призначив Боровику покарання у вигляді майже двох з половиною років ув'язнення.

Нагадаємо, що Боровик п'яним за кермом на смерть збив жінку в 2017 році. З того часу, суд міняв вирок кілька разів. Вперше його засудили влітку того ж року до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права їздити за кермом на три роки. Пізніше змінили вирок, давши три роки випробувального терміну.

Читайте також: У Рівному знайшли застреленим високопосадовця

У 2018 році Касаційний кримінальний суд повернув справу на повторний розгляд до апеляції. Влітку 2019 року апеляційний суд відправив Боровика за ґрати, однак той ліг в лікарню.

Вдруге, влітку 2019 року, апеляційний суд таки ухвалив рішення позбавити Боровика волі, втім, в той же день чоловік потрапив до лікарні.

Відзначимо, що Володимир Боровик — батько Андрія Боровика, який займав посаду заступника прокурора області. Влітку 2016 року його затримали у справі «бурштинової мафії».

Схожі новини