Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус

  • 20.03.2020, 18:46
  • 1 086

Це львів’янин, 1950 р.н. , який декілька днів тому повернувся з Німеччини.

За інформацією головного лікаря інфекційної лікарні, людина здала аналізи спочатку у приватному діагностичному центрі, після чого матеріали відправили до Києва, де і підтвердили захворювання, — повідомляє Телеграм-канал «Львів VS коронавірус»

Хворого госпіталізують в лікарню. Поліція займається встановленням усіх людей, з якими контактувала ця людина.

«Маємо перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Львові (мешканець Львова, 1950 р. н, який 13 березня повернувся з Німеччини). Інформація від головного лікаря інфекційної лікарні. Хворий здав аналізи в приватному діагностичному центру, після чого матеріали були відправлені до Києва. Результат позитивний. Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Інформація передана правоохоронних органам для подальшого реагування», — написав на сторінці у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив міський голова Львова, позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві. Матеріали відправлені в Центр громадського здоров"я України.

Також Андрій Садовий написав: «Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись із Німеччини чоловік, який сам є лікарем, усвідомлював, що є в групі ризику — 1950 р.н. Відтак у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію. Весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів хвороби немає, але перебуватиме й надалі під контролем».

«Аналізи забирали 13 березня і отримали позитивний результат. На сьогоднішній день пацієнт без симптомів. У дружини аналіз негативний. Повторні аналізи пацієнту набрали і відправили в Київ. Чоловіка перевели на домашній карантин. Він чекав результатів, у нього не було симптомів. Чоловік сам звернувся в інфекційну лікарню з документальними результатами. Він здоровий, переніс хворобу», — повідомили в прес-службі ЛОДА, посилаючись на директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрія Васька.

Також інформацію про те, що чоловік сам є медиком підтвердили у ЛОДА. У п'ятницю, 20 березня, він вперше звернувся до лікарні з результатом аналізу. До цього перебував у самоізоляції.

Як повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут, львів’янин здав аналізи про всяк випадок, бо розумів про небезпеку. Проте жодних симптомів хвороби у нього не було.

Схожі новини